Bryllupsplanlegging

Hva gjøres når?

Det er ingen hemmelighet at det er en del som skal planlegges til bryllupet, så jeg tenkte jeg kunne gå igjennom litt hva som gjøres når.

Det er veldig forskjellig hvor lang tid man velger å ha fra start til bryllup, det kanskje mest vanlige er 1-1,5 år. Noe som er ganske perfekt hvis man tenker å ha et middels til stort bryllup. Da får man stort sett lokalene, kirken og eventuelt fotografen man ønsker. Dersom du er kresen og vet nøyaktig hva du vil ha kan det hende man trenger noe lenger tid, spesielt hvis datoen deres er spesiell eller midt i høysesong.

Husk at det også finnes bryllupsplanleggere som hjelper til med alt i tiden før ditt bryllup.

18-12 måneder før:

Velg forlovere, de aller fleste velger sin beste venn eller søsken til denne oppgaven. Dette er en stor oppgave, så det kan være greit å tenke nøye etter om personen passer til oppgaven. Det har blitt mer og mer vanlig i senere tid å velge flere forlovere. Å ha flere forlovere og kanskje noen bridesmaids eller groomsmen passer godt til større bryllup. Det er greit å ha flere hjelpere samtidig som man kan få veldig kule bilder på dagen.

Skriv gjesteliste, denne kommer dere nok til å pynte på etter hvert, men man trenger et noenlunde antall for å finne riktig lokale og lage et godt budsjett.

Lag et budsjett ut ifra hvor mange gjester dere er, og ut ifra hvor dere tenker å ha vielse og fest, let frem forskjellige priser å gå ut ifra. Dermed er det lettere å finne hvor grensen deres går når lokalet skal velges

Finn lokale, sett helst opp en liste med steder dere kunne ønske dere, man kan også skrive opp fordeler og ulemper. Noen steder finner man ikke prisene på nett men må få de tilsendt, her kan det være greit å samle opp så mye informasjon som mulig. BESØK! Reis til minst to til tre steder på en omvisning, og still spørsmål. Dette er så utrolig hyggelig og valget blir mye enklere å ta. Når man kommer hjem er det greit å se igjennom budsjettet på nytt, hvis dere står mellom to steder kan pris ha mye å si. Noen steder er prisforskjellen også stor ut ifra hvordan mat og drikke man ønsker, da kan det være lurt å sette opp et eksempel hvis det står på pengene.

Velg vielsesform, dato og sted, Det er noen kirker som man ikke kan booke før det er nærmere bryllupet, men finn ut hvor dere ønsker å ha vielsen og finn ut når dette kan bookes.

Save the date! Hvis man ønsker kan man sende ut «save the date kort» til sine gjester, dette så de ikke skal bestille ferie midt i bryllupet, men også så de skal ha noe å glede seg til.

12-6 måneder før:

Fotograf, evt. Film. Finn riktig fotograf for dere! spør gjerne ekspertene, de som leier ut lokalet, de som jobber i brudesalongen eller presten. Finn flere alternativer til fotografer dere har hørt fine ting om, gå inn på nettsider og Instagram, se på bildene deres og møt de om du kan. Bildene er det du sitter igjen med etter bryllupet.

Brudekjolen nesten like viktig som mannen, har jeg rett? Finn ut hva du liker ved å se på bilder, men vær åpen til å prøve andre ting. Reis til Christiane Brudesalong i Sandvika, det er der vi har de flotteste kjolene. Vi i salongen hjelper deg å finne kjoler som kler deg, og sammen finner vi kjolen i ditt liv. Det er opp til 6mnd levering så vær ute i god tid.

Klær til brudgom, brudepiker, forlovere osv. det er ikke like lang levering på selskapstøy som brudekjole, men vær ute i god tid likevel, mye må justeres med søm og hvis man må bestille kan dette ta noen måneder.

Musikk, bestill band, dj eller solist. Tenk på deres ønsker og snakk gjerne med de som leier ut lokalet eller kirken om de har noen å anbefale.

Bryllupsreisen er en hyggelig ting å glede seg til. Bestill gjerne i god tid, og husk at hvis dere reiser ganske snart etter bryllupet bevarer dere nygiftfølelsen best, planlegg å nyte hverandre!

4-6 måneder før:

Send invitasjoner, husk å noter svarfrist så dere får en god oversikt når mat, drikke og bordplasser skal planlegges.

Velg toastmaster dette er kanskje den viktigste rollen i et bryllup, det er toastmasteren som skal sørge for at alt går etter planen hele dagen, så tenk nøye etter hvem dere ønsker å bruke. Man kan også ansette en proff toastmaster om man heller ønsker dette.

Bestill ringer, velg gifteringer dere gleder dere til å bruke livet ut. Tenk også på hva dere ønsker skal stå inni dem, her er det lov å tenke utenfor boksen.

Bestill blomster, husk at ikke alle blomster er i sesong når du gifter deg, spør om råd i blomsterbutikkene

Velg meny, bestill kake, mat og vin. Mange av selskapslokalene hjelper deg med dette og serverer på stedet.

Lag overnattingsplan hvis dere gifter dere på et hotell eller gjestegård, book brudesuite og hold av rom til gjester om nødvendig.

Bordplassering og bordkort, enten det er runde bord, E-bord eller langbord. Planlegg godt hvem som skal sitte hvor og bestill eller lag bordkort og eventuelt bordnummer og menykart.

Transport er greit å ha i orden, spesielt om man skal leie bil eller hest med vogn. I noen tilfeller vil man kanskje også ha transport for gjestene til og fra lokalet.

4-1 måned før bryllupet

Utdrikningslag skal stort sett planlegges av forlover, men det kan være greit å få frem ønskene sine til hvem man vil ha tilstede og noen ønsker på hva man vil gjøre.

Skreddersøm bestill tid for skredder på brudekjolen og eventuelt brudgommens antrekk. Dette er noe du vil ha unna når stresset kommer.

Frisør, bestill prøvetime hos din frisør og eventuelt sminkør.

Morgengaven bestilles eller planlegges.

Kjøreplan ferdigstilles og gis til toastmaster, lag gjerne kjøreplan til forloverne også, det er mye som skal huskes på og tider skal holdes.

Talen burde skrives og øves på.

Oppdater gjestelisten og sørg for at du har fått svar av alle gjestene om de kommer eller ikke, juster deretter bordplassering og antall matserveringer så alt stemme

En uke før:

Bekreft bestillinger. Blomster, mat, kake og solist. Få en siste oversikt for å roe nervene.

Toastmaster. Sørg for at toastmaster får gjesteliste, bordplan, informasjon om gjestene, sanger, kjøreplan, oversikt over taler etc.

Frisør og negler, farg håret, klipp og stell om nødvendig, gjør neglene klare.

Værmeldingen kan være greit å se på så man er forberedt til dagen.

2-1 dager før:

Pakk bagasje, enten dere skal rett på bryllupsreise eller ikke er det mye som skal pakker og settes klart. Husk å sett frem bryllupsantrekkene. Husk gifteringene og morgengaven.

Pynt lokalet, kirken, bilenog uteområdet. Se over at alt er som dere ønsker

Hvil dere og nyt dagen!

Jeg gleder meg, og håper alle andre bruder gjør det samme!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s